Close X

Barber

photo Mike Nicolaassen

Dji (Cihan) begon al op zijn 14e in de barbiersalon (Den Haag) van zijn vader. Tondeuse technieken, heren knippen en het met chirurgische precisie baarden scheren kreeg hij er met de paplepel ingegoten.

Na een jaar de reguliere kappersopleiding  gevolgd te hebben op zijn 16e kwam hij er achter dat de kappersopleiding  vooral gericht was op dames.

Einde oefening.

Terug naar waar het ijzer op z’n heetst word gesmeed. (gelukkig zijn de opleidingen bezig met zichzelf te vernieuwen).

Naast de klassieke herenkapsels knippen en baarden te scheren ontwikkelde Dji zich ook in tribal scheren en korte black hair kapsels.

Dji was dag in dag uit bezig met heren kapsels en baarden. Soms wel 65 uur per week. Door de jaren heen heeft Dji al veel kappers opgeleid tot specialisten in het barbiers vak.

Op 1 mei 2015 verkocht hij zijn salon en na een sabbatical van 6 maanden ging hij begin 2016 aan de slag in de conceptstore Black & Blue . Na 3 was het weer tijd voor een eigen plek. Sinds begin 2019 is Dji te vinden in Haven . Een klein barbershop met uitzicht op de Waal. Daarnaast word er gewerkt aan een project met als werktitel : de Barber Buddy. Meer info volgt.